Jadłospis

Poniżej przedstawiamy menu na najbliższy tydzień 22.02 - 26.02.2021 r.* 
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Szczegółowy wykaz składników u obsługi ze wskazaniem alergenów.

* Dzieci ze zgłoszonymi alergiami pokarmowymi otrzymują dedykowaną dietę.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:
  • Szynkowa wieprzowa extra, ser tylżycki, mix kolorowej papryki, pieczywo pszennorazowe, masło, herbata malinowa.

Obiad:
  • Zupa węgierska z kluseczkami.
  • Makaron świderki lubella w sosie śmietanowym ze św czosnkiem i bazylią
Podwieczorek:
  • Pomarańcze, ciasteczka maślane.

WTOREK

Śniadanie:
  • Twarożek kremowy waniliowy, polędwica miodowa, ogórek św, pieczywo pszennożytnie, masło, herbata z cytryną
Obiad:
  • Zupa pomidorowa z makaronem minionki i koprem.
  • Puree z marchewki i batata, panierowana pierś z kurczaka, surówka z białej kapusty
Podwieczorek:
  • Chałka serowa z kruszonką i czarnuszką (wyrób własny).

ŚRODA

Śniadanie:
  • Szynka bohuna, drożdżówka z owocami acai i kruszonką, pomidor, pieczywo pszenno-orkiszowe, masło, kakao
Obiad:
  • Zupa bulion z lanymi kluskami i natką pietruszki.
  • Ziemniaki z koprem , gołąbki w sosie pomidorowym, brokuły na maśle.
Podwieczorek:
  • Pudding ryżowy na mleku z owocami.

CZWARTEK

Śniadanie:
  • Pasta z zielonego groszku ze św miętą, polędwica z indyka, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata miętowa z melisą
Obiad:
  • Zupa z gruszki i pietruszki.
  • Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, marchewka z groszkiem
Podwieczorek:
  • Jogurt naturalny z czekoladowym musli.

PIĄTEK

Śniadanie:
  • Pasta jajeczna, ser salami, dżem morelowy, rzodkiewka, pieczywo pszennożytnie, masło, herbata zimowa z imbirem i pomarańczami.
Obiad:
  • Zupa porowa z mleczkiem kokosowym. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta z dorsza(frosta), surówka z kiszonym ogórkiem i fasolą
Podwieczorek:
            Gruszka, jabłko