Jadłospis

Poniżej przedstawiamy menu na najbliższy tydzień 14- 18.09.2020r.* 
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Szczegółowy wykaz składników u obsługi ze wskazaniem alergenów.

* Dzieci ze zgłoszonymi alergiami pokarmowymi otrzymują dedykowane porcje.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:
  • Krakowska parzona, kremowy twarożek z borówkami i malinami, pomidor, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło, herbata z cytryną

Obiad:
  • Zupa krem paprykowo-pomidorowy z natką pietruszki. Kolorowy makaron penne barilla ze szpinakiem, boczkiem parzonym, św ziołami i czosnkiem
Podwieczorek:
  • Banan

WTOREK

Śniadanie:
  • Zupa mleczna z płatkami i miodem, szynkowa z kurczakiem, ogórek św, pieczywo pszennoorkiszowe(mielnik), masło, herbata z miętowa z melisą
Obiad:
  • Zupa ogórkowa. Kasza pełnoziarnista wiejska, pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie, fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle.
Podwieczorek:
  • Pudding ryżowy na mleku z musem

ŚRODA

Śniadanie:
  • Pasta z ciecierzycy ze św bazylią, szynka gotowana, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie(mielnik), masło, herbata z pomarańczami i imbirem.
Obiad:
  • Zupa barszcz ukraiński ze św majerankiem. Ziemniaki z koperkiem, nuggety z piersi kurczaka, mizeria
Podwieczorek:
  • Jogurt naturalny z pełnoziarnistym musli.

CZWARTEK

Śniadanie:
  • Bułeczki maślane z makiem, kakao, gotowany filet z kurczaka, kiełki rzodkiewki, sałata masłowa, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło.
Obiad:
  • Zupa krem z selera ze śmietaną i koprem. Lazanie z mozarellą i św bazylią.
Podwieczorek:
  • Jabłko, placek drożdżowy z kruszonką (wyrób własny).

PIĄTEK

Śniadanie:
  • Ser królewski, schab benedykta z migdałami, sałata lodowa, rzodkiewka, pieczywo pszenno-żytnie(mielnik), masło, herbata z cytryną.
Obiad:
  • Zupa krupnik z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta (frosta), surówka z kiszonej kapusty na oleju z pestek winogron.
Podwieczorek:
  • mix owoców.